Tutkija: ”Ei ole olemassa mitään gender-ideologiaa”

Eilen 10.10. Yle julkaisi mittavan artikkelin naisten ja seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia vastustavan kansainvälisen anti-gender -liikkeen vaikutuksista  muun muassa ihmisoikeusjärjestöjen ja tutkijoiden työhön. Anti-gender -liikkeen eräs keskeinen vihollinen on niin sanottu gender -ideologia, jolle annetaan vaihtelevia merkityksiä mutta pääsääntöisesti sellaisia, joilla on tekemistä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien edistämisen tai niin sanotun ”sukupuolineutraalin” kasvatuksen kanssa.

Jyväskylän yliopiston nykykulttuurin tutkimuksen yliopistonlehtori Tuija Saresma lataa Ylen haastattelussa kuitenkin totuuden koko gender-ideologiasta. 

Ei ole olemassa mitään gender-ideologiaa. On todella ihmeellistä, että voidaan perustaa tällainen liikehdintä keksityn asian vastustamiseksi. Se on ollut kuitenkin yllättävän tehokasta ja levinnyt maasta toiseen”, toteaa Saresma.

Lue lisää:

Yle: Anti-gender-liike pyrkii heikentämään naisten sekä vähemmistöjen oikeuksia ja häiriköi sateenkaarijärjestöjä – Seta: ”Valtaa ja rahaa vaikuttaa”

Gender -ideologiaa käytetään olkiukkona, jolla todellisuudessa hyökätään seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä ja heidän oikeuksia puolustavia ihmisoikeusjärjestöjä vastaan.

Jollakin hyvin erikoisella tavalla tähän keitokseen sotketaan vielä antikommunistinen retoriikka, jolloin useimmiten puhutaan kulttuurimarxismista tai kyseisen käsitteen eri muunnoksista. Keitos saavuttaa toisinaan uskomattomia maku-ulottuvuuksia, kun ”parhaimmat” kytkevät kaikkeen vielä natsi-Saksan.

Tämä sekasotku on tuttua huttua kansainvälisen äärioikeiston käyttämästä propagandasta.

+9

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu