Ulkoministeri Haaviston Nato-lausuman arvostelu osuu olennaisesti presidentti Niinistöön

Ei liene epäselvää, että Suomessa ulkopolitiikkaa johtaa tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Mitä tulee erityisesti Nato-lausumiin, siinä maamme virallisen ulkopolitiikan narut ovat tiukassa Niinistön käsissä.

Kummallista ja oikeastaan epäsuotavaakin sävyä suomalaiseen keskusteluun on tuonut ulkoministeri Pekka Haaviston nostaminen tikun nokkaan yhdestä lausumasta, missä hän tuli toistaneeksi aiemman varsin selvän näkemyksen Suomen suvereniteetista suhteessa Nato-jäsenyyden tavoitteluun. Tästä on sitten poimittu jotakin, minkä perusteella ollaan valmiita maalailemaan Haavistosta suoranainen uhka.

Totuuden nimissä Haavisto ei ole tullut todenneeksi mitään sellaista, mitä presidentti Niinistö ei olisi jo tuonut esille aiemmissa vastaavissa lausumissaan selväsanaisesti tai muuten vain epäsuorasti ilmaistuna – ei millään muotoa harvinaista.

Tosiasioiden valossa Haaviston mustamaalaaminen osuu olennaisesti presidentti Niinistöön.

Suomessa virinnyt Nato-keskustelu on raikas ja vapauttava tuulahdus, jonka soisi jatkuvan ilman näitä, sanotaan nyt vaikkapa, salaliittoteorioita suomalaisesta ”vihreästä agentista”.

Keskustan irtiottoa Suomen virallisista linjoista sopisi sen sijaan suuresti ihmetellä.

 

+3

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu