Unkari sakotti kirjakauppaa sateenkaariperheiden lapsista kertovasta kuvakirjasta

The Guardian -lehden mukaan Unkarin viranomaiset ovat sakottaneet kirjakauppaa valikoimassa olevasta lasten kuvakirjasta, joka kertoo samaa sukupuolta olevien vanhempien lasten arjesta. Sakon syyksi viranomaiset selittivät kirjasta puuttuvan ”selkeän” merkinnän siitä, että se kertoo ”normaalista perheestä” poikkeavasta perheestä. Tämän väitettiin rikkovan reilun kaupankäynnin säännöksiä.

The Guardian: Hungary fines bookshop chain over picture book depicting LGBT families

Kyseessä oleva kirja on unkarinkielinen käännös amerikkalaisen kirjailijan Lawrence Schimelin kahdesta alkuteoksesta. Schimel on syyttänyt tapahtuneen johdosta Unkaria vihan ja ennakkoluulojen normalisoinnista.

Asiasta kirjoitti Suomessa ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Unkarin sateenkaarivähemmistöjen tilannetta ja oikeuksia varjostaa maan torstaina voimaanastunut Venäjä -tyylinen ”homopropagandalaki”, joka kieltää sateenkaarivähemmistöistä opettamisen alaikäisille.

Erityisen vastenmielistä Unkarin laissa on se, että se yhdistää homoseksuaalisuuden ja pedofilian. Lakia perustellaan lasten oikeuksien suojelemisella. Tämä on vastenmielinen sumuverho, jolla yritetään peittää ihmisoikeuksien loukkaaminen. Unkarin uusi laki on jatkumoa kehityksessä, jossa naisten ja vähemmistöjen oikeuksien vastustaminen on valjastettu synkän politiikan välineeksi. ”, totesi europarlamentaarikko Silvia Modig (vas) vastikään Facebook -päivityksessään.

+9

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu