Unkari varoittava esimerkki anti-gender -liikkeen vaikutuksesta

Suomessa toimiva Aito avioliitto -yhdistys, joka kuuluu laajempaan kansainväliseen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen ja naisten oikeuksien vastaiseen anti-gender -liikkeeseen, on kiihdyttänyt sukupuolivähemmistöjen vastaista toimintaansa silmiinpistävällä tavalla.

Syynä tähän on yhtäältä suomalaisittain ajankohtainen translain kokonaisuudistus ja toisaalta transvastaisen liikehdinnän yhä voimakkaammaksi käyvä lobbaus– ja soluttautumistyö ympäri maailmaa. Jälkimmäinen seikka on havaittavissa niin politiikassa, mediassa kuin kansainvälisessä tiedeyhteisössäkin, missä asialle omistautuneet tahot varsin estottomasti harjoittavat kampanjointia yleisen mielipideilmaston kontaminoimiseksi.

Eurooppalaisittain varoittava esimerkki löytyy Unkarista. Maata johtava äärioikeistolainen Fizesz ohitti koronakriisin varjolla demokratian ja saneli lähes ensi töinään transihmisten oikeuksia romuttavan lakiuudistuksen.

Asia on ilon aihe ihmisten tasapuolisen kohtelun kannalta, sillä se suojelee tasapuolisesti kaikkia kansalaisia niin, että kukaan ei voi hankkia erioikeuksia itselleen mielivaltaisilla väitteillä, esimerkiksi väittämällä olevansa eri sukupuolta. Tuollaisista väärinkäytöksistä on esimerkkejä maailmalla olemassa paljon.”, totesi Aito avioliitto -yhdistyksen puheenjohtaja Unkarin ”uudistuksesta”.

Toteamus kertoo paljon Aito avioliitto -yhdistyksen nälän todellisesta laadusta.

Toisaalta Unkarin tapahtumat auttavat ymmärtämään, että sen kummemmin suomalaisessa kuin ulkomaisessa anti-gender -liikehdinnässä ei ole suinkaan kyse mistään pienten piirien viattomasta puuhastelusta, vaan ihmisoikeuksia konkreettisesti uhkaavasta tekijästä, joka realisoituu politiikan suhdanteiden muuttuessa otollisiksi.

Vuosina 2015-2019 Suomea johtaneen oikeistohallituksen aikana saatiin todistaa kuvioita, joissa anti-gender -liike sai osakseen merkittävää myötämielisyyttä hallituspuolueiden suunnalta.

Tämän jatkoksi Kokoomuksen, Perussuomalaisten ja Kristillisdemokraattien uusoikeistolaisen rintaman ideologinen sulautuminen on huolestuttava kehityskulku. Se on omiaan voimaannuttamaan anti-gender -liikettä arvokonservatismin ja tahallisen häiriintyneen politiikanteon korostuessa oikeistopolitiikan keskeisinä ohjenuorina. Mediakenttä on oirehtinut täysin vastaavalla tavalla.

Kuin kohtalon ivaa Unkaria johtava Fizesz on Kokoomuksen ja Kristillisdemokraattien tapaan Euroopan kansanpuolueen EPP:n jäsen. EU:n poliittisessa päätöksenteossa EPP:llä on ylivoimainen asema, mikä tarkoittaa sitä, että eurooppalainen anti-gender -liikehdintä nauttii suorastaan korkeimman suojelusta.

Happamana kirsikkana kakun päällä on havainto Unkarin suurlähettiläs György Urkutin siekailemattomasta puuttumisesta Suomen sisäpolitiikkaan. Tämä kaikki eräänlaisena ”uutena normaalina” tapahtuu maamme erään merkittävimmän verkkolehden blogialustalla.

Urkutin toiminta on puhdasta hybridivaikuttamista, mitä muun muassa venäläiset diplomaatit harjoittavat naapurimaassamme Ruotsissa. Ilmiötä ei yhtään lievennä se seikka, että Urkuti tukeutuu merkittävän kokoomusvaikuttajan esittämiin näkemyksiin tarkoituksenaan poliittisen epävakauden kylväminen poikkeusoloissa elävässä Suomessa.


Päivitetty 23.5.2020 (klo 14:11) Unkarin suurlähettilään kirjoitusta koskevilla havainnoilla.

 

vmlouek

Yksityishenkilö. Poliittinen kanta: yksityisasia. Puhelinnumero: salainen. "Jokainen on syntynyt jossakin kuussa mutta siitä huolimatta on hyvä pitää jalat maassa". "Menetkös matkoihisi, sanoi mummo, kun ei uusi peruna voisilmällä kelvannut ja sillä matkalla ollaan".

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu