Vake Oy – Kun Vartiainen ampui suoraan Kokoomuksen omaan nilkkaan

Kokoomus on antanut kansanedustajansa Juhana Vartiaisen suulla ymmärtää nyt ehkä purkutuomion kohteeksi joutuvaa valtion kehitysyhtiö Vake Oy:tä, valtion miljardien eurojen arvoista omaisuuden uudelleenjärjestelyä, pääministerinä toimineen Sipilän omaksi hankkeeksi. Vartiainen pesee Kokoomuksen kädet lähes koko asiasta kuvaten puolueen olleen suurin piirtein pelkkä sivustaseuraaja. Tämä on luonnollisesti täyttä palturia. Vain Perussuomalaisten lähtiessä kasvamaan oikeistokorkoa hallituksen riveistä kesken hallituskauden tehtiin vastaavia nopeusennätyksiä irtautumisessa hallituksen yhteisistä tekemisistä ja vastuista.

Nyt on tämäkin nähty, kun hädin tuskin on uusi hallitus aloittanut työnsä niin entinen valtion varoista vastannut puolue, Kokoomus, antaa ymmärtää, että se voi vapautua vastuustaan olennaisesti valtion varoja ja niiden liikuttelua koskeneiden ex-hallituksen hankkeiden ja päätösten osalta.

Kyse on Vake Oy:stä.

Vaken perustaminen oli prosessi, joka oli koko lailla pääministeri Sipilän oma hanke. En muista, että meidän puolelta siitä olisi hirveästi kysytty.”, totesi Kauppalehden ”taloustieteilijäkansanedustajaksi” tituleeraama Juhana Vartiainen Ylen haastattelussa eilen.

Ei tämä pidä paikkansa alkuunkaan.

Kyllä Kokoomuksen puolelta takuulla kysyttiin. Kokoomus tiesi täysin ja Kokoomus oli päättämässä tästä asiasta, sillä koko hanke ei olisi ilman Kokoomusta voinut edes edetä. Ihan sama koskee myöskin korkoa kasvattamaan menneitä Perussuomalaisia, oikeisto-Suomen uutta Toivoa.

Kyseessä ei ollut millään muotoa pelkkä pääministeri Sipilän hanke.

Tästä on mustaa valkoisella.

Koska Vake Oy:tä koskevilla päätöksillä pohjustettiin myös osinko- ja myyntitulojen liikuttelua, kyse oli talousarvioasioista, muistuttaa Kauppalehti artikkelissaan.

Kokoomuslaista valtiovarainministeriä eivät luonnollisestikaan kiinnostaneet tällaiset asiat?

Kansanedustaja Vartiainen voi toki täysin vapaasti jatkaa puolueensa omaan nilkkaan ampumista, jos niin kokee …

vmlouek

Yksityishenkilö. Poliittinen kanta: yksityisasia. Puhelinnumero: salainen. "Jokainen on syntynyt jossakin kuussa mutta siitä huolimatta on hyvä pitää jalat maassa". "Menetkös matkoihisi, sanoi mummo, kun ei uusi peruna voisilmällä kelvannut ja sillä matkalla ollaan".

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu