Vertaako Tavio toimeentulotuen saajia ”vastuuttoman taloudenpidon” EU-maihin?

Perussuomalaisten nuiva asenne yhteiskunnan heikoimmassa asemassa olevia kohtaan paljastui kaikessa karuudessaan eduskunnan käsitellessä toimeentulotulotuen 75 euron määräaikaista korotusta.

Ei tipu eikä heru, mikäli Perussuomalaiset saisivat päättää ja syytkin ovat ihan suoraan äärikapitalistin käsikirjan luvusta ”Köyhät kyykkyyn ja heti!”.

Tänään Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio ”astui esiin” ja esitti kootut selittelyt.

Vaan mitäpä tapahtui?

Tapahtui se tuttu selittelyihin liittyvä ilmiö. Nimittäin, aina vain pahemmaksi muuttui.

Vai pitäisikö sanoa, pimeämmäksi muuttui?

Suomessa ja ulkomaillakin perustellaan nyt koronaviruksella sellaisia esityksiä ja tulonsiirtoja, jotka eivät oikeasti liity koronaan. Sellainen on äänestäjien huijaamista. Esimerkiksi EU:n elvytysrahaston yhteydessä puhutaan toistuvasti koronaviruksesta, vaikka se ei juurikaan liity pakettiin.”, selitteli Tavio.

EU:n elvytysrahastosta puhuessaan Tavio selvästi viittaa Etelä-Euroopan maihin, jotka ovat Perussuomalaisten mukaan ”vuosikymmeniä jatkaneet vastuutonta ja heikkoa taloudenpitoa” (Suomen Uutiset, 12.6.2020).

Tässä kohtaa onkin syytä pysähtyä ja miettiä, mitä Tavio tulee viestittäneeksi.

Onko niin, että Tavion ja siis Perussuomalaisten mielestä toimeentulotuen korotus on ”äänestäjien huijaamista”, sillä se koskisi pelkästään ”vastuuttomasti ja huonosti taloudenpidon” hoitaneita suomalaisia?

Suksi ja kuusi.

vmlouek

Yksityishenkilö. Poliittinen kanta: yksityisasia. Puhelinnumero: salainen. "Jokainen on syntynyt jossakin kuussa mutta siitä huolimatta on hyvä pitää jalat maassa". "Menetkös matkoihisi, sanoi mummo, kun ei uusi peruna voisilmällä kelvannut ja sillä matkalla ollaan".

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu