Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja: ”Se kuuluisa Nato-optio olisikin syytä lunastaa viipymättä”

Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Atte Harjanne esittää tämänpäiväisessä blogikirjoituksessa selkeän kannan Suomen Nato-jäsenyyteen. Monen muun nuoremman polven poliitikon tavoin Harjanne katsoo, että maamme turvallisuuspoliittisessa tilanteessa on tapahtunut muutos, jonka myötä niin sanottu Nato-optio olisi syytä lunastaa viipymättä.

Uusi Suomi: Vihreiden pomolta Nato-ulostulo: ”Milloin muuttuu ajankohtaiseksi, jos ei nyt? – Nato-optio syytä lunastaa viipymättä”. 30.12.2021

Oma kysymykseni ajankohtaisuuspohdintaan liittyen on, että milloin Nato-jäsenyys muuttuu ajankohtaiseksi, jos ei nyt? Ymmärrän, että nykyinen ovensuussa pysyttely on poliittisesti houkuttelevaa ja sille on myös turvallisuuspoliittisia perusteluja. Samalla minusta on selvää, että seuraukset siitä, että päätökseen ei kyetä sen ollessa vielä mahdollista ovat valtavan paljon vakavampia kuin siinä tapauksessa, että liitymme jotenkin etuajassa tai väärässä hetkessä. Se kuuluisa Nato-optio olisikin syytä lunastaa viipymättä.”, kirjoittaa Harjanne.

Myös Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo esitti tänään kirjoituksessaan muille puolueille suunnatun haasteen avoimesta keskustelusta Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan ratkaisuja koskien. Orpo muistuttaa, että yksi puolue ei voi päättää Nato-jäsenyydestä.

Kokoomus on kannattanut Nato-jäsenyyttä jo yli 15 vuotta, mutta mikään puolue ei voi päättää asiasta yksin. Siksi esitänkin kysymykseni muiden puolueiden suuntaan: oletteko valmiit käymään avointa keskustelua Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan ratkaisuista? Monet puhuvat niin sanotun Nato-option puolesta ja tärkeydestä. Nyt jos koskaan olisi aika tarjota sisältöä näille puheille.”, toteaa Orpo.

 

+4

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu