Vihreiden Mustakallio: ”Turvallisuus taattaisiin Suomessa parhaiten Natolla”

Venäjän ulkoministeriön tiedottajan Maria Zaharovan Suomelle ja Ruotsille esittämä suora uhkaus Nato-jäsenyyden seurauksista on synnyttänyt Suomessa hyvin mielenkiintoisia reaktioita. Näyttää vahvasti siltä, että nuoremmalle poliitikkosukupolvelle Suomen asemoituminen turvallisuuspoliittisella kartalla länsimaisten demokratioiden joukkoon tulee suoraan selkäytimestä. Selkäytimestä näyttävät tulevan myös vanhempaa sukupolvea edustavien poliitikkojen parhain päin selittelyt.

Uusi Suomi uutisoi tänään hallituspuolue Vihreiden suunnalta tulleista reaktioista. Kansanedustaja Mari Holopainen teki selväksi, että ”turvallisuuspoliittinen asemamme olisi vahvempi, jos olisimme liittyneet aikoinaan [Natoon]”.

Uusi Suomi: Nato-pohdinta leimahti Suomessa – Vihreiden kansanedustaja: ”Asemamme olisi vahvempi, jos olisimme liittyneet”. 27.12.2021

Vihreiden tamperelaispoliitikon ja entisen varapuheenjohtajan Jaakko Mustakallion kommentti on hyvin suora.

Venäjän kasvava aggressio ja provosointi naapurivaltioiden itsenäisyyttä ja päätäntävaltaa kohtaan on kyllä hälyttävää. Turvallisuus taattaisiin Suomessa parhaiten Natolla.”, kommentoi Mustakallio.

Aiemmin myös Kokoomuksen nuoremman polven poliitikkojen suunnalta on kuultu hyvin selkeitä kannanottoja.

Se, että ulkopuoliset voimat koettavat vaikuttaa keskusteluumme Nato-jäsenyydestä, on osoitus jäsenyyden välttämättömyydestä”, totesi Kokoomusnuorten puheenjohtaja Matias Pajula yhteisessä tiedotteessaan kansanedustaja Janne Heikkisen kanssa muutama viikko sitten.

Kun sitä vastoin lukee eduskunnan puolustusvaliokunnan kokoomuslaisen puheenjohtajan Ilkka Kanervan tilanneanalyysiä, voi todeta ajaneensa suoraan sakeaan sumuun.

Ei tässä ole viisasta lähteä markkinoimaan sellaista, että tässä ja nyt tehtäisiin jokin Nato-ratkaisu Suomen puolelta. Mahdollisuus täytyy olla ja vapaat kädet siinä suhteessa, mutta en näe että se olisi tässä ja nyt heti viisas valtiollinen ratkaisu.”, totesi Kanerva eilen Ilta-Sanomille.

IS: ”Venäjän retoriikka on selkeästi muuttunut” – näin ulko­politiikan konkarit kommentoivat Kremlin tiedottajan Suomelle esittämää varoitusta. 26.12.2021

Kanerva vaikuttaa turvautuvan argumentaatiossaan ”tässä ja nyt heti”-olkinukkeen, jonka turvin voi näppärästi sivuuttaa puheen Nato-jäsenyydestä.

+7

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu