Viranomaisten kiihtyvä maalitus on merkki radikalisoitumisesta

Oikeistoradikalismin nousua ympäri maailmaa leimaa silmiinpistävänä piirteenä yksityisiin henkilöihin ja viranomaisiin kohdistuva painostava ja uhkaava viestintä. Tarkoituksena on kohteen vaientaminen tai painostaminen toimimaan halutulla tavalla. Pahimmillaan kohteen maine saadaan pilattua ja elämä raunioitettua ihan täysin. Ajankohtaisen koronaepidemian yhteydessä ilmiö on saanut mittasuhteet, jota vielä vähän aikaa sitten ei olisi koskaan uskonut. Tästä Kokoomuksen kansanedustaja Heikki Vestmanin tämänpäiväinen kirjoitus on varoittava esimerkki.

Elämme poikkeusoloissa, missä kansallinen yhtenäisyys ja yhteen hiileen puhaltaminen ovat ehdoton edellytys kriisistä selviämiselle.

Yhteiskunnassamme eri tasoilla käytävä keskustelu on osa selviytymismekanismia, jolle pitää aina olla sijansa, varsinkin nyt. Siihen ei kuitenkaan kuulu poliittisesti tarkoitushakuinen kaaoksen luominen ja vielä vähemmän kaikkien meidän parhaaksemme työtä tekevien viranomaisten uhkaava maalittaminen.

Olemme tottuneet kyllästymiseen asti näkemään lukemattomia sosiaalisen median joka paikan luutia, jotka uhkauksiaan voimistaakseen ovat kyselleet milloin mistäkin syystä epähenkilöiksi katsomiensa viranomaisten työpaikkoja, kaiken muun henkilökohtaisuuksiin menevän urkinnan lisäksi. Osansa on saanut poliisi ja monet muut viranomaiset.

Maassa ollaan kuitenkin tultu pisteeseen, missä tästä maalittamisesta on tullut salonkikelpoinen tapa tehdä politiikkaa valtakunnan tasolla saakka ja tukea annetaan valtamediasta.

Tämä lyö lisää bensaa liekkeihin, jotka muutenkin loimottavat sietämättömän kuumina sosiaalisessa mediassa, tunnetuin tuloksin.

Kansanedustajat ovat merkittävää mielipidevaltaa käyttäviä henkilöitä, joiden on joka hetki otettava tämä toiminnassaan huomioon. Se mitä he sanovat tai kirjoittavat, voi pahimmillaan olla viimeinen yllyke toimintaan, joka saattaa pahoin horjuttaa turvallisuutta.

Ei voi olla niin, että viranomaiset, jotka yrittävät luotsata yhteiskuntaamme poikkeusolojen ja kriisin keskellä, joutuvat elämään uhan alla, aina vain runsaammaksi käyvää poliitikon lorotusta kintuilleen odotellessa.

Kokoomuksen kansanedustaja Heikki Vestmanin kirjoitus edustaa tyylipuhdasta kompastumista oikeistoradikalismin kuralammikkoon.

”Ovatko viranomaispuheet epidemian kiihdyttämisestä laillisia?”. US Puheenvuoro, Heikki Vestman, 7.5.2020

vmlouek

Yksityishenkilö. Poliittinen kanta: yksityisasia. Puhelinnumero: salainen. "Jokainen on syntynyt jossakin kuussa mutta siitä huolimatta on hyvä pitää jalat maassa". "Menetkös matkoihisi, sanoi mummo, kun ei uusi peruna voisilmällä kelvannut ja sillä matkalla ollaan".

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu