Yhdenvertaisuusvaltuutettu: ”Rasismin laajuuden ja vakavuuden hahmottavat parhaiten henkilöt, joihin rasismi kohdistuu”

Äärioikeiston valkopesua vauhdilla suorittavat mediat eivät vielä tajua tekonsa vakavuutta ja seuraamuksia – tai ehkä tajuavat mutta eivät välitä. Eduskuntavaalien lähestyessä media on mennyt jopa niin pitkälle, että parlamentaarisen äärioikeiston rasismista ja homo- ja transfobiasta puhuminen yritetään vaientaa eri keinoin, ja ei niin rehellisin sellaisin. Tällöin ei voi enää puhua mediassa käytävästä keskustelusta. Ilmiö on tuttu äärioikeiston johtamista epädemokratioista mutta sillä erolla, että Suomessa lehdistönvapauden kaventaminen tapahtuu median itsensä toimesta ideologisiin antipatioihin ja liiketoiminnallisiin tavoitteisiin perustuen. Siihen on täysi vapaus vapaassa maassa.

Mitä tulee rasismiin, yhdenvertaisuusvaltuutettu nostaa esiin keskeisen seikan.

Rasismin laajuuden ja vakavuuden hahmottavat parhaiten henkilöt, joihin rasismi kohdistuu.”, kerrotaan yhdenvertaisuusvaltuutetun sivuilla.

Sama pätee laajemmin myös muihin vähemmistössä oleviin kansanryhmiin, kuten seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin.

Median yritys vaientaa äärioikeiston rasismista ja homo- ja transfobiasta keskusteleminen on siis syvimmältä olemukseltaan henkistä väkivaltaa rasismin ja homo- ja transfobian kohteena olevia ihmisiä kohtaan.

Teidän kokemalla rasismilla tai homo- ja transfobialla ei ole mitään merkitystä”, antavat mediat ymmärtää.

Vähemmistöjen näkökulmasta ”Suomi on Ruotsin tiellä” -myyttiä levittävä media on saattelemassa Suomea Unkarin tielle, ellemme sillä jo etunojassa ole.

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu