Yle: Translaki vaikeuksissa sosiaali- ja terveysvaliokunnassa – Kokoomus ei tue henkilötunnuksen muuttamiseen liittyviä pykäliä

Ylen klo 17 uutisten mukaan translain uudistus on ajautunut viime metreillä vaikeuksiin sosiaali- ja terveysvaliokunnassa. Perussuomalaisten ja Keskustan uudistusta vastustavien jäsenten riveihin on liittynyt myös Kokoomus, joka ei tukenut muun muassa translain henkilötunnuksen muuttamiseen liittyviä pykäliä.

Valiokunnassa epäilytti muun muassa väitteet, että biologiset miehet voivat välttää armeijan vaihtamalla henkilötunnuksensa naisen henkilötunnukseen sekä hyväksikäyttää mahdollisuutta päästä naisten puolelle uimahallien pukuhuoneisiin”, kertoo Yle Uutiset.

Nämä niin sanotut ”epäilyttävät väitteet” ovat täysin samoja, joita kansainvälinen äärioikeisto ja siihen kytkeytyvä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen vastainen anti-gender-liike käyttävät transihmisten oikeuksia vastustavassa propagandassaan.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen on Ylen mukaan kuitenkin kertonut, että Kokoomus tukisi translain uudistusta.

Mykkäsen lausumaan lienee kaikki syy suhtautua varauksella tästä lähtien.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu