Jyrki Katainen – Suomen kallein mies?

Lukaisin eilen Seuran sivuilla julkaistun artikkelin Kova väite: pääministeri Jyrki Kataisella salattu päämäärä Suomen EU-neuvottelijana. Artikkelissa käsitellään Esko Seppäsen julkaisemassa kirjassa esitettyjä väitteitä, joiden mukaan Suomi on maksanut miljarditolkulla ylimääräisiä maksuja kiitos Kataisen ja kumppaneiden tekemien ratkaisujen. Kyseiset summat ovat julkista tietoa ja vaikka yksityiskohdista voi olla montaa mieltä, niin suunta ja suuruusluokka pysyvät. Suomi on suurin tai yksi suurimmista EU:n nettomaksajista ja kiitos poliittisen johtomme, puhumme miljardien summista, jotka olemme maksaneet Länsi-Euroopan vauraille maille hoitamalla niiden EU-maksuosuuksia.

Seppänen väittää Kataisen tavoitelleen omaa etuaan. Se on erittäin ilmeistä, kun katsoo millaiselle hillotolpalle Brysellin valtiaiden ja rahamaailman kuulias Suomen satraappi on päässyt. EU-maksujen ohella meidän on nimittäin muistettava, että Katainen oli avainasemassa myös silloin, kun Suomi hirtettiin kiinni eurokriisiin (ks. kirjoitukseni vuodelta 2012) ja hän lakeijoineen hoiti homman täällä, kun vaalikarjalle piti uskotella, että kyllä tämä tästä. Nyt kun eurooppalaiset veronmaksajat ovat turvanneet eurokriisin toimillaan aiheuttaneiden finanssilaitosten huipputulokset, ottaneet hoitaakseen suuren osan peliveloista ja pörssikurssit on saatu turvotettua löysällä rahapolitiikalla, voidaan todeta, että sehän meni tylymmin ja häikäilemättömämmin kuin pessimistit edes osasivat pelotella. 

Yli miljardilla vuosittain kasvavaa loppulaskua miettiessä jokaisen on ymmärrettävä, että jokainen noista euroista tarkoittaa euroa, joka on nyhdettävä jossain vaiheessa meiltä veronmaksajilta. Ilman noita miljardeja meillä olisi velkaakin reilusti vähemmän.

Kyllä Kataisen kelpaa hymyillä. Sehän meni ihan kivasti. 

 

 

 

 

Palautetta voi lähettää osoitteeseen vpleivo@gmail.com

Jos haluat saada blogin parhaat palat Facebook-seinällesi ja aiheisiin liittyviä uutisia, käyhän tykkäämässä Kitinää Näläkämaasta FB-sivuani. 

 

Poliitikko-profiilini naamakirjasta myös nimelläni Veli-Pekka Leivo – siellä käsittelen enemmän, mutten ainoastaan Kajaanin ja Kainuun asioita sekä turvallisuuspolitiikkaa. 

vpleivo
Vasemmistoliitto Kajaani

Marcus Aurelius, Seneca, Thomas Jefferson, George Washington, Jeesus ja John Stuart Mill olivat kovia kavereita.
Palautetta voi lähettää osoitteeseen vpleivo@gmail.com
Jos haluat saada blogin parhaat palat Facebook-seinällesi ja aiheisiin liittyviä uutisia, käyhän tykkäämässä: https://www.facebook.com/KitinaaNalakamaasta

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu