Miksi Venäjää on niin vaikea ymmärtää?

Useimmille länsimaalaisille Venäjä vaikuttaa näyttäytyvän ennalta-arvaamattomana toimijana, jonka ymmärtäminen on vaikeaa, ellei peräti mahdonta. Kerta toisensa jälkeen Venäjä yllättää. Väitän kuitenkin, ettei Venäjä ole irrationaalinen ja ennalta-arvaamaton toimjia, vaan huomattavasti johdonmukaisempi ja pitkäjänteisempi kuin useimmat länsimaat. Maa yllättää, vaikuttaa irrationaaliselle ja järjettömälle koska emme suostu ymmärtämään sitä ja koska olemme iskostaneet mieliimme paikkaansapitämättömiä kuvitelmia.

Oheiselle videolla analysoin historian ammattilaisen, turvallisuuspolitiikan puoliammattilaisen ja pitkän linjan Venäjä-harrastelijan näkökulmasta sitä, miksi maan ymmärtäminen tuntuu olevan niin hemmetin vaikeaa ja kerta kerran jälkeen länsimaalaiset yllätetään, eikä mikään määrä toistoja näytä johtavan ymmärryksen parantumiseen.

 

Palautetta voi lähettää osoitteeseen vpleivo@gmail.com

Jos haluat saada blogin parhaat palat Facebook-seinällesi ja aiheisiin liittyviä uutisia, käyhän tykkäämässä Kitinää Näläkämaasta FB-sivuani.

Poliitikko-profiilini naamakirjasta myös nimelläni Veli-Pekka Leivo – siellä käsittelen enemmän, mutten ainoastaan Kajaanin ja Kainuun asioita sekä turvallisuuspolitiikkaa.

vpleivo
Vasemmistoliitto Kajaani

Marcus Aurelius, Seneca, Thomas Jefferson, George Washington, Jeesus ja John Stuart Mill olivat kovia kavereita.
Palautetta voi lähettää osoitteeseen vpleivo@gmail.com
Jos haluat saada blogin parhaat palat Facebook-seinällesi ja aiheisiin liittyviä uutisia, käyhän tykkäämässä: https://www.facebook.com/KitinaaNalakamaasta

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu