Missä olit kun Nokia uudisti itsensä Losnoksi?

Tänään aamulla meinasin hirnauttaa aamukahvit väärään kurkkuun, kun luin siitä, että Nokia on vaihtanut nimeä ja tunnetaan nykyään uudella nimellä Losno. On hyvin tunnettua, että yleissivistys on lukutaidon ja pontikankeiton ohella katoavaa kansanperinnettä, mutta kyllä sitä olisi voinut sen verran kuvitella, että kansainvälisen suuryrityksen uudistaessa logoaan tilalle ei tulisi tuollaista juostenku***a rumaa räpellystä.
Miten on kerta kaikkiaan mahdollista, että Nokian yli puolenvuosisataa käytössä ollut elegantti ja tunnettu sekä tunnistettava logo uudistetaan ensinnäkin aika lukukelvottomaksi, mutta myös väreiltään rumaksi ja sellaiseksi, että siinä lukeekin kreikkalaisin aakkosin LOSNO? Losnosta nyt voisi sitten hypätä pariinkin kieleen, mutta jätetään se sentään tekemättä.
Kaikkea sitä. Mutta ajattelin kyllä itse jatkossa käyttää tuota Losnoa. Ihan kelpo sanahan se on.

ΛOCIλ LOSNO
Palautetta voi lähettää osoitteeseen vpleivo@gmail.com
Jos haluat saada blogin parhaat palat Facebook-seinällesi ja aiheisiin liittyviä uutisia, käyhän tykkäämässä Kitinää Näläkämaasta FB-sivuani.
Poliitikko-profiilini naamakirjasta myös nimelläni Veli-Pekka Leivo – siellä käsittelen enemmän, mutten ainoastaan Kajaanin ja Kainuun asioita sekä turvallisuuspolitiikkaa.
Minusta uusi logo on tyylikäs.
Olin Espoonlahdessa.
Ilmoita asiaton viesti
Vähän kuin Mercedes Benz jättäisi pois yhden kolmesta sakarasta.
Ilmoita asiaton viesti
Hölmö vertaus.
Ilmoita asiaton viesti
Kommentistasi paistaa ettet arvosta suomalaisen Nokian brändiä. Se on lähimpänä mitä meillä mersua on.
Oikeistolaiset aina mollaavat kaikkea suomalaista.
Ilmoita asiaton viesti
Jos Mersu lisäisi siihen yhden sakaran niin se olisi rauhan merkki. Peace and Be wild!
Ilmoita asiaton viesti
Millä ihmeen logiikalla tuo Losno tulee? Ensimmäinen kirjain muistuttaa kieltämättä lambdaa, mutta kolmas kirjain ei pahemman muistuta sigmaa ja neljäs ei kai tippaakaan nyytä (vaan on selvä ioota) eikä viimeinen sen kummemmin omiikronia kuin oomegaakaan.
(Sulla on kuvan alla viimeisenä kirjaimena pieni lambda. Miten saat siitä o:n väännettyä?)
Ilmoita asiaton viesti
Missä olit kun Suomen Gummitehdas Oy muuttui Nokiaksi?
Nokia on saanut alkunsa Tampereelta.
Soon on LOSNO, moro..
Ilmoita asiaton viesti
(Nokialla, joka tosin oli vielä tuolloin Pohjois-Pirkkala.)
Edit:
Tampereella sittenkin, sorry. Tampereella 1865 ja Nokialla (Pohjois-Pirkkalassa) 1868.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Fredrik_Idestam
Ilmoita asiaton viesti
Joo, Tampereella on perustettu. Olen asunut ikäni Nokialla ja Tampereella. Lukioaikoinani Nokia-konsernin Research and Development Center rakennettiin Nokianvirran rannalle kumitehtaan ja paperitehtaan väliin. En tiedä, tuliko lato ikinä tutkimus- ja kehityskäyttöön. Elektroniikan tai tietotekniikan kanssahan konsernilla ei silloin vielä ollut tekemistä.
Ilmoita asiaton viesti
Radiossa sanottiin, että Nokian yli 60 v vanha logo muutetaan. Kumma juttu, kun muistan 80-luvulta, kun olin Nokialla töissä, että ainakin kerran logo muuttui tuona aikana. Vielä löysin vanhan lehtiön, jossa jokaisen paperin nurkassa tuo logo on.
Ilmoita asiaton viesti
Nokian logohistorian löytää vaikkapa tästä. Logon teksti on pysynyt vuodesta 1967 lähtien samana, mutta 1967-91 siinä oli yläkulmassa kolme nuolta. 1992 lähtien teksti ”Connecting People”.
https://fi.pinterest.com/pin/681099143633346076/
Ilmoita asiaton viesti
Taisi kuitenkin jossain vaiheessa olla käytössä vain nuo kolme nuolta.
Ilmoita asiaton viesti
Tätä en muista, mutta ainakin linkistä puuttui vuoden 1898 logo, joka on mukana tässä.
https://1000logos.net/nokia-logo/
Ilmoita asiaton viesti
Linkin teksti on sikäli harhaanjohtava, että 1960-luvulle asti kumitehdas ja paperitehdas olivat eri firmat. Vuodenvaihteessa 1966–1967 Suomen Kumitehdas, Nokia Osakeyhtiö ja Suomen Kaapelitehdas fuusioitiin Oy Nokia Ab:ksi, josta tuli nykyisen Nokia-konsernin emoyhtiö Nokia Oyj.
Ilmoita asiaton viesti
Nuo kolme nuolta tulivat kylläkin vasta 80-luvulla.
Ilmoita asiaton viesti
Muistan nuolet kyllä osana logoa, mutten sitä, että niitä olisi käytetty yksinään. Saattaa silti olla näinkin.
Tuon Pinterest-linkin mukaan nuolia käytettiin osana logoa vuoteen 1991 saakka.
Ilmoita asiaton viesti
Niin voi olla, mutta tarkoitin nuolien käyttöönottoaikaa, joka muistaakseni tuli 80-luvulla.
Ilmoita asiaton viesti
Lukutaito mainittu katoavana kansanperinteenä. Eikä siinä mitään, kaatunut seiska ja nolla voivatkin olla pienempiä kuin yksi maalarintikas.
Ilmoita asiaton viesti
90-luvun lopulla muuan englantilainen perhetuttavamme kysyi vieraillessaan meillä, että onko totta, että Nokia on osittain suomalainen yhtiö. Hän oli kyseenalaistanut suomalaisen vaimonsa väittämää, mm. siksi, että oli ollut firman seminaarissa, joka käsitteli yhtiöiden toimuialauudistuksia. Brittiläinen konsultti oli luennoinut sanoen: ”Don’t think that Nokia, that Japanese company, has always been making mobile phones ”
Vakuutimme hänelle, että Nokia on suomalainen yhtiö, mutta hän vaikutti edelleen epäuskoiselta.
Ilmoita asiaton viesti
Siinäkö se Nokian matkaluurien menestyssalaisuus olikin? Asiakkaat ostivat parasta japanilaista laatua, mitä markkinoilta oli saatavilla (-;
Hatara mielikuva, että kun oli niitä Nokia 3110 -särkymättömyysmeemejä, niin olisi ollut yhdessä kuvassa Hirosiman maisemissa joku Nokia-luureista koottu portti ihan ehjänä. Siis Nokian japanilaisuus on ollut laajalti tunnettu.
Ilmoita asiaton viesti