Tapaus Rydman ja valikoivan moralismin ihmeet

Riikka Purra totesi juuri P̶r̶a̶v̶d̶a̶n̶ Helsingien Sanomien mukaan, että Rydman sujahtaa persuihin varsin kivuttomasti.  Vast´ikään 27 vuotta täyttänyt PS on varmasti monin tavoin Rydmanille mieluisampi kumppani kuin kypsässä 104:n vuoden iässä oleva Kokoomus. Onnea uudelle parille vaan! Sovitte ihanasti yhteen!

Rydmanin tekemisiä ja oletuksia niistä on ruodittu aivan kylliksi, eikä minulla ole siihen mitään sellaista lisättävää, etteikö joku olisi sitä jo fiksummin jossain sanonut. Kuitenkaan en voi olla hymähtelemättä reaktioille joita syytökset/selitykset/vastasyytökset ovat aiheuttaneet. Kun itselle sopiva ihminen tekee arveluttavia asioita, näyttää kovin monella – tässä tapauksessa lähinnä kansallis-konservatiivisen siiven edustajalla unohtuvan se, ettei toiminnan laillisuus tarkoita sen olevan moraalisesti hyväksyttävää. 

Veijo Baltzaria vastaan nostetut syytteet hylättiin helmikuussa 2022 käräjäoikeudessa vuosien prosessin ja pitkien vangitsemisten jälkeen.  Katsoakseni jokainen normaalilla moraalilla varustettu ihminen voi todeta, ettei kirjailijan toiminta ollut eettisesti kestävää ja aika moni pitäisi tällaisia meriittejä rasitteena esimerkiksi poliittiselle uralle. Laillista toiminta kuitenkin oli, ellei sitten tuomio muutu hovissa, jonne syyttäjä haluaa sen viedä.

Suomessakin poliittiseen keskusteluun on uinut sana grooming ja ilmiö on aivan todellinen. Vanhaan hyvään aikaan kantaveikkoset houkuttelivat teinityttöjä autoihin ja toisinaan kanssakäyminen johti seksuaalisiin tekoihin toisten ollessa kiistatta aikuisia ja toisten alkaikäisiä. Päihteitäkin usein liittyi asiaan. Ei tarvitse simuloida kuinka ajattelisi, jos nuorempi osapuoli olisi oma tytär, vaan jokainen nykymaailmassa elävä ymmärtää, ettei tuollainen ole ok, vaikkei suojaikärajapykäliä rikottaisikaan. Sittemmin mielikuvatasolla ilmiö yhdistetään lähinnä Afrikasta ja Lähi-idästä tulleisiin nuoriin miehiin ja aihe on läpeensä politisoitu. Misogyniaa saa siis nykyään kaikissa väreissä. Tällainen alaikäisten vokottelu tuomitaan sujuvasti ja onneksemme kovin harva pitää tekijöitä uhreina, takaa-ajon kohteina tai sellaisina, että heille levitellään punainen matto, kun haluavat loikata puoleesta toiseen. Corolla-väen toiminnan osalta aika tuntuu toki mullanneen tai kullanneen muistot aika monen maailmassa.

En tietenkään vedä yhtäläisyysmerkkejä Rydmanin, Baltzarin, Corolla-vokottelijoiden ja grooming-jengien välille. On kuitenkin mielenkiintoista, kuinka noiden osalta moraalinen tuomittavuus  ja halu selitellä tahi ymmärtää eivät oikein tunnu olevan yhteismitallistettuja, jos kysymys esitetään kansallis-konservatiiveille. Jos Rydman olisikin ollut Vihreä Ahmad loikkaamassa Vasemmistoliittoon ja  uhrit poliittisten aktiivien ja kansanedustajaa ylöspäin katsovien sijaan nuorisotilojen kantaväestöläisiä nuoria, olisi puhe ja ymmärrys ollut aivan toisenlaista. Lukekaa hyvät ihmiset itse, mitä Rydman on toiminnastaan kertoon. Sitten uhratkaa hetki uhrien kertomuksille. Näistä kumpiakin lienee paras käsitellä sanan pravda, ei istina alla. Miettikää,  että kyse on tyttärestänne, jos ette muuten kykene tai halua ymmärtää.

Mutta onnea matkaan vain itse kullekin. Persuille Rydmanista lienee kiistatta iloa ja apua orpolaisten kokoomuslaisten saadessa rivit taas vähän suoremmaksi. Mielenkiinnolla odotan sitä, millaisia aarteita selkeän obsessiivisesti viestien tallentamiseen suhtautuvalla Rydmanilla onkaan hallussaan. Hänellä tuskin on mitään syytä säästellä sanojaan nyt, kun uusi poliittinen koti on löytynyt.

 

 

Palautetta voi lähettää osoitteeseen vpleivo@gmail.com

Jos haluat saada blogin parhaat palat Facebook-seinällesi ja aiheisiin liittyviä uutisia, käyhän tykkäämässä Kitinää Näläkämaasta FB-sivuani.

Poliitikko-profiilini naamakirjasta myös nimelläni Veli-Pekka Leivo – siellä käsittelen enemmän, mutten ainoastaan Kajaanin ja Kainuun asioita sekä turvallisuuspolitiikkaa.

 

Lisäys: hiukan kansanvalistusta. Lain ja moraalin suhde.

 

https://youtu.be/9iuboe6N5K4

 

 

vpleivo
Vasemmistoliitto Kajaani

Marcus Aurelius, Seneca, Thomas Jefferson, George Washington, Jeesus ja John Stuart Mill olivat kovia kavereita.
Palautetta voi lähettää osoitteeseen vpleivo@gmail.com
Jos haluat saada blogin parhaat palat Facebook-seinällesi ja aiheisiin liittyviä uutisia, käyhän tykkäämässä: https://www.facebook.com/KitinaaNalakamaasta

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu