Sitra on hyvien miesten paikka!

”Suomen edelläkävijyyden mahdollistaminen yhteiskunnallisissa muutoksissa ja ratkaisujen löytäminen kestävään hyvinvointiin ovat lähellä sydäntäni.”

Kyllä! Näin hienosti muotoili Jyrki Kät… eikun Katainen tultuaan valituksi Sitran johtoon.

Niin mikä Sitra? Siis ei se soitin, jolla mm. soitettiin ”Kolmas mies” -elokuvan hieno tunnussävel. Kuka tietää mitä se Sitra tekee? Kai sen nyt jokainen tietää, että Sitran perusti itsenäisyyden 50-vuotisvuonna eduskunta ”lahjaksi” Suomelle. Työntekijöitä on 180 ja pomojakin 55. Sen on oltava tärkeä paikka. Palkkoihin ja pomojen erilaisiin proggiksiin menee 37 miljoonaa euroa / vuosi. Tähän tietty kuuluu kokoustarjoilut, jotka vievät 500.000 euroa. Siis per vuosi. Siellä saa varmasti hyvät croissantit. Mutta mitä se tekee? Ja mitä ne pomojen hankkeet ovat? Min en ainakaan tiedä.

”Sitra on aktiivinen tulevaisuudentekijä, joka tutkii, selvittää ja ottaa kumppanit eri sektoreilta mukaan ennakkoluulottomiin kokeiluihin ja uudistuksiin. Työn tähtäimessä on reilu ja kestävä tulevaisuus, hyvinvoinnin seuraava erä.”

Noin Sitran etusivulla. Hienoa. Selvensi. Taidanpa ennakkoluulottomasti ehdottaa työpaikkaani Satakunnan Elävän Kuvan Keskusta ennakkoluulottomiin ja progressiivisiin kokeiluihin ja rohkeisiin sekä uutta luoviin avauksiin. Emme tarvitse paljoa, vaikka tilillä onkin nyt loppuvuodeksi vähemmän rahaa kuin on yliasiamiehen kuukausipalkka, joka on 19.000 euroa ilman bonuksia ym. hyvän miehen lisiä, jotka ilman muuta Kataisellekin lankeavat (edellisen kk-palkka 22.000 e). Eihän Sitran yliasiamieheksi palkata muita kuin hyviä miehiä. Vaikka sellaisia, jotka taitavasti osaavat improvisoida kokouspöytäkirjoja kokouksista, joita ei edes pidetty. Sellainen osoittaa briljanttia luovuutta ja ennakkoluulottomuutta. Toiseksi jäänyt tulevaisuudentutkimuksen professori Turun yliopiston tulevaisuuden tutkimuskeskuksesta, VTT Markku Wilenius on varmasti ennakkoluuloisempi.

Toivottavasti Katainen ei muuten sitten joudu epätoivoon palkkaromahduksesta. Komissaarin tärkeän viran hoidosta hän sai nimittäin korvausta asumistukineen kaikkineen 30.000 kevyesti verotettua euroa / kk. Tosin kolmen vuoden ajan Katainen saa palkkaturvaa komissiosta. Ex-komissaarien ns. siirtymäkorvaukset ovat 40–65 % palkasta. Kyllä se varmasti helpottaa tuloromahduksesta aiheutuvaa ahdistusta.

YkiRikkl

Porilainen, satakuntalainen. Duunissa Satakunnan Elävän Kuvan Keskus ry:ssä. Kuvaaminen, leikkaus, kuvankäsittely ym. sujuvat myös. Blogissa esitän heikoilla taustatiedoilla pohjustettuja kapeakatseisia näkemyksiä eri ilmiöistä, uskomuksista ja niiden tekijöistä. Oma blogialustani: ykiraikkala.blogspot.com.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu