Sammio
Kirjaudu blogeihin

Tiedote

Uuden Suomen vaalikone julki – etsi ehdokkaasi tästä

UKK – Usein kysytyt kysymykset

Täältä löydät vastauksia mahdollisiin ongelmatilanteisiin ja muihin palveluumme liittyviin asioihin. Jahka päädyt olemaan yhteydessä ylläpitoomme, yritä kuvailla ongelmasi mahdollisimman tarkkaan.

Miten kirjaudun palveluun?

Vanha Uuden Suomen käyttäjätunnus ja salasana ei enää toimi. Kaikki kirjautumiset toimivat jatkossa Alma-tunnuksen avulla. 

Näin saat olemassa olevan Uuden Suomen blogitilisi ja uuden tunnuksen käyttöön:

  • Jos kirjauduit aiemmin FB tai Google-tunnuksilla, voit kirjautua kuten ennen. Sinulle luodaan kirjautumisen yhteydessä uusi Alma-tunnus, jos sinulla ei vielä ole sellaista.
  • Jos kirjauduit aiemmin Uusi Suomi -tunnuksella, luo uusi Alma-tunnus käyttäen vanhaan US-tunnuksesi tietoihin merkittyä sähköpostiosoitetta. Tunnus täytyy sen jälkeen vahvistaa sähköpostiisi lähetetystä linkistä.
  • Jos sinulla on jo Alma-tunnus, jossa on käytössä sama sähköpostiosoite kuin vanhassa Uusi Suomi -tunnuksessa, voit kirjautua palveluun sillä.
  • Jos sinulla on Alma-tunnus sekä tunnus Uudessa Suomessa, kirjautuminen Alma-tunnuksellasi kirjaa sinut sisään US-tunnukseesi. Tämä edellyttää, että sähköposti on sama kummallakin tunnuksella. Jos näin ei ole, luo toinen Alma-tunnus US-tunnuksen sähköpostiosoitteella.

Tarkasta kirjauduttuasi, että tunnuksesi tiedot ovat oikein ja profiilikuvasi on tunnistettava kuva sinusta.

Näit pääset blogipalveluun ilman aiempaa blogitiliä:

Luo uusi Alma-tunnus sivuston yläosan Kirjaudu-linkistä. Voit halutessasi käyttää siihen Facebookia tai Googlea. Tällöin sinulle luodaan somekirjautumisen yhteydessä uusi Alma-tunnus.

Uudet tunnukset ovat alkuun ilman kirjoitusoikeuksia ja niillä ei voi julkaista 

Miten saan kirjoitusoikeudet?

Kirjaudu sisään ja hae kirjoitusoikeuksia tällä lomakkeella: Kirjoitusoikeushakemus

En pääse blogiini, onko se kadonnut?

Mitään blogisisältöä ei ole poistettu uudistuksen yhteydessä. Lue ylempänä olevat ohjeet siitä, miten saat olemassa olevan US-blogitilisi käyttöösi.

Kirjautuminen ei onnistu, saan ilmoituksen ”sähköpostiosoite tai salasana on väärin”

Yrititkö kirjautua vanhalla Uuden Suomen käyttäjätunnuksella ja sen salasanalla? Ne eivät enää toimi. Luo uusi Alma-tunnus käyttäen samaa sähköpostiosoitetta, joka oli käytössä US-tunnuksessasi, jos haluat olemassa olevan blogitilin käyttöösi.

Tunnuksen luominen ei onnistu, saan ilmoituksen ”tällä sähköpostiosoitteella on jo Alma-tunnus”

Olet jo rekisteröinyt itsellesi Alma-tunnuksen jossain toisessa Alma Median palvelussa. Kirjaudu sisään tai tilaa tarvittaessa uusi salasana, jos vanha on unohtunut. Jos haluat vanhan blogitilisi käyttöön, luo uusi Alma-tunnus käyttäen vanhan US-tunnuksesi sähköpostiosoitetta.

En tiedä mihin sähköpostiosoitteeseen vanha Uuden Suomen tunnukseni oli liitetty.

Ota yhteys ylläpitoonOta yhteyttä

Miten voin muuttaa blogini nettiosoitetta?

Ota yhteys ylläpitoonOta yhteyttä

Loin tunnuksen ja olen kirjautuneena sisään, mutta en pääse blogiini / saan ilmoituksen ”Käy ensin vahvistamassa tunnus”

Sähköpostiisi on lähetetty tunnuksen vahvistamislinkki, jota täytyy klikata, jotta tunnus alkaa toimia sivustolla. Jos et ole saanut viestiä, tarkista sähköpostisi roskapostikansio.

Facebookin tai Googlen kautta kirjautuminen ei onnistu.

Salasana ja sähköpostiosoite ovat samat kuin kyseiseen some-palveluun kirjautuessasi.

Yritin uusia Alma-tunnukseni salasanan, mutta uusimislinkkiä ei tullut sähköpostiini. 

Salasanan uusimissähköpostit voivat suodattua sähköpostikansiossasi roskapostien puolelle. Tarkista sieltä ensin ja ota tarvittaessa yhteys ylläpitoon: Ota yhteyttä

Minulla on jo Alma-tunnus, mutta kun kirjaudun sillä sisään en pääse blogiini/profiilini.

Alma-tunnukseesi liitetty sähköpostiosoite on eri, kuin vanhaan US-käyttäjätunnukseesi liitetty sähköpostiosoite. Luo uusi Alma-tunnus käyttäen vanhan US-käyttäjätunnuksen sähköpostiosoitetta.

Saan viestin ”Alma-tunnuksen käyttö edellyttää tunnuksen vahvistamista sähköpostiisi lähetetystä linkistä.”

Alma-tunnus pitää vahvistaa sähköpostiisi lähetetystä linkistä. Jos viesti ei ole saapunut perille, tarkista ensin roskapostikansio. Uuden vahvistusviestin saa tilattua sivustolta notifikaation yhteydessä olevasta ”Jos et ole saanut linkkiä tai se ei toimi, pyydä uusi tästä” -kohdasta.

En pääse kirjautumaan Facebokin avulla, saan ilmoituksen “Sähköposti on pakollinen tieto. Voit käyttää Facebook-kirjautumista vain sallimalla sähköpostin käyttämisen.”

Et ole sallinut Facebookin luvituskohdassa, että sähköpostiosoitettasi saa käyttää ja Alma-tunnuksen luominen on siksi keskeytynyt. Jos haluat muuttaa tätä valintaasi, mene Facebookissa kohtaan Asetukset-> Sovellukset ja sivustot ->valitse kohta Alma-tunnus ja poista se kokonaan käytöstä. Mene sen jälkeen Uuden Suomen sivustolle, suorita Facebook-kirjautuminen uudestaan ja salli luvituskohdassa sähköpostin käyttäminen.

Mikä ihmeen Alma-tunnus?

Alma tunnus on Alma-konsernin yleinen käyttäjätunnus, jolla pääset mukaan moneen eri kommentti- ja keskusteluosioon. Uuden Suomen uudistuksen yhteydessä sivun aiempien tunnusten käyttö vaihtuu Alma-tunnuksella kirjautumiseen. Lue lisää Alma-tunnuksesta: Lue lisää

En halua luoda Alma-tunnusta.

Kaikki Uuden Suomen kirjautunut käyttö ja digitilaaminen edellyttää Alma-tunnuksen luomista ja käyttöä. Lue lisää Alma-tunnuksen hyödyistä ja tarkoituksesta: Lue lisää

Miten päivitän Alma-tunnukseni salasanan?

Salasanan voi uusia tämän linkin kautta: Päivitä salasana

Kirjoitukseni tai kommenttini ei tule näkyviin?

Tunnuksellasi ei ole kirjoitusoikeuksia, joten luoma sisältösi jää piiloon kunnes olet saanut oikeudet. Hae kirjoitusoikeudet täältä: Kirjoitusoikeushakemus

Jos sinulla pitäisi olla jo kirjoitusoikeudet ja sisältösi ei silti tule julki, ota yhteys ylläpitoonOta yhteyttä

Kirjoitukseni tai kommenttini on kadonnut sivuilta?

Ylläpito on piilottanut sisällön moderoitavaksi. Tämän oheen kommenttisi voi olla piilossa, jos blogin kirjoittaja on piilottanut sen odottamaan ylläpidon tarkistusta. WordPress-hallintasivusi kommentit-osiosta näet omat kommenttisi ja jos kommenttisi on punaisena, on se piilossa odottamassa tarkistusta. Jos sisältö on asiatonta, saat sen poiston yhteydessä varoitusviestin sähköpostiisi. Sisällön palauttamisesta ei tule erillistä ilmoitusta. Moderaattorit voivat poistaa lievästi asiattomia kommentteja ilman ilmoitusta. 

Pääsin kirjautumaan sisään, mutta en päässyt vanhalle tililleni tai kaikki kirjoitukseni ovat kadonneet. Mistä on kyse?

Olet oletettavasti kirjautunut vanhassa palvelussa muutamia eri vaihtoehtoja käyttäen ja sinulle on tämän takia muodostunut useampia tunnuksia, joista olet kirjautunut siihen, jolla et ole kirjoittanut blogia. Ota yhteys ylläpitoon: Ota yhteyttä

Minulla olikin vanhan Uuden Suomen puolella eri tunnus tai tunnuksen sähköposti ja nyt ei kirjautuminen onnistu. Mitä teen?

Ota yhteys ylläpitoonOta yhteyttä

Olen luonut Alma-tunnuksen, mutta en pääse julkaisemaan/kommentoimaan blogia. Mistä on kyse?

Tunnuksellasi ei ole kirjoitusoikeuksia, joten luoma sisältösi jää piiloon kunnes olet saanut oikeudet. Hae kirjoitusoikeudet täältä: Kirjoitusoikeushakemus

Jos sinulla pitäisi olla jo kirjoitusoikeudet ja sisältösi ei silti tule julki, ota yhteys ylläpitoonOta yhteyttä

Mistä tiedän, onko minulla kirjoitusoikeudet?

Saat kirjoitusoikeushakemuksen hyväksymisestä ilmoituksen sähköpostiisi. Jos kirjoitusoikeushakemuksen sivulla on lomake auki, sinua ei ole vielä kirjoitusoikeuksia.

Miten poistan tai muokkaan kommenttiani?

Omia kommentteja voi nyt muokata ja poistaa. Kommenttia pääset muokkaamaan sen ohessa olevaa Muokkaakohtaa klikkaamalla. Kommentin poisto tapahtuu samaiselta muokkaussivulta Siirrä roskakoriin -kohtaa painamalla. 

Miten saan blogissa olevan kuvan näkymään isompana?

Kuvan saa aukemaan isona, kun vaihdat blogieditorissa blogitekstiin lisätyn kuvan asetuksista Linkin kohde -kohtaan Mediatiedosto-vaihtoehdon.

Miten päivitän US blogeissa näkyvän profiilini tiedot?

Kirjaudu sisään. Omia tietoja pääse muokkaamaan blogipalvelun hallintasivulta tai klikkaamalla nimeäsi sivun oikeasta yläkulmasta.

Blogiprofiilini tietojen päivitys ei onnistu tai en pääse muuttamaan joitain tietoja, mitä teen?

Ota yhteys ylläpitoonOta yhteyttä

Olen kansanedustaja/Euroopan parlamentin jäsen/kunnanvaltuutettu/aluevaltuutettu, kuinka saan merkinnän tästä näkymään profiilissani?

Ilmoita päivitettävä tieto ylläpidolleOta yhteyttä

Kirjauduin sisään, mutta en näe WordPress-hallintapalkkia tai -näkymää.

Tunnuksellasi ei ole kirjoitusoikeuksia. Täytä lomake: Kirjoitusoikeushakemus

Jos sinulla on jo kirjoitusoikeudet, päivitä verkkosivu ja ota yhteys ylläpitoon jo hallintapalkki ei tule näkyviin:

En pääse käyttämään palvelua, olenko bannattu?

Kirjoitusoikeuksien poistosta saat ilmoituksen sähköpostiisi ja näet tiedon tästä, kun yrität kirjautua sisään palveluumme. Ota yhteys ylläpitoon, jos sinua ei ole bannattu, mutta et pääse silti käyttämään palveluamme.

Miten perustan blogin?

Katso tästä ohjeet: Perusta blogi Uuteen Suomeen

Miten julkaisen blogikirjoituksen?

Katso ohjeet täältä: Ohjeet ja säännöt

Luo uusi kirjoitus Puheenvuoroon klikkaamalla tästä

Luo uusi kirjoitus Vapaavuoroon klikkaamalla tästä

Miten muokkaan jo julkaistua kirjoitusta?

Pääset muokkaamaan jo julkaistua blogikirjoitusta menemällä kyseisen kirjoituksen sivulle ja valitsemalla sivun yläpalkista Muokkaa artikkelia -kohdan. Muokkaamaan pääset myös hallintanäkymän Kaikki artikkelit -kohdasta, jossa voit valita tekstin oheen ilmestyvän Muokkaa-painikkeen.

Näistä pääset takaisin kirjotuksen tekstieditoriin. Tallenna muokkaus painamalla editorin Päivitä-näppäintä.

Miten poistan kirjoituksen?

Mene kirjotuksen tekstieditoriin ja valitse Siirrä roskakoriin -kohta. Voit myös siirtää kirjoituksen roskakoriin hallintanäkymän Kaikki artikkelit -sivulta. Roskakorissa kirjoitus on piilotettuna. Kun haluat poistaa sen pysyvästi, siirry Kaikki artikkelit -sivulla roskakoriisi ja poista se sieltä.

Maksaako Uuden Suomen blogipalveluun kirjautuminen tai käyttö?

Ei, blogipalvelumme käyttö on ilmaista.

Maksaako Uusi Suomi bloggaajilleen. 

Tarjoamme käyttäjille ilmaisen alustan, mutta emme maksa kirjoittamisesta bloggaajille.

Miksi kuvaton, epämääräinen, feikiltä tai trollilta vaikuttava tunnus on saanut kommentoida?

Ilmoita näiden tunnusten luomat kommentit ylläpidolle kommentin ohessa olevan ilmoita asiaton sisältö -painikkeen kautta. 

Mitkä ovat keskustelun säännöt?

Uuden Suomen keskustelujen säännöt näet ohjesivulta: Ohjeet ja säännöt

Miten kirjaudun ulos?

Sivuston mustan yläpalkin oikean ylälaidan ikonista löydät kirjaudu ulos -vaihtoehdon.

Minulla on hyvä idea sivun kehittämiseksi.

Lähetä se meille: Ota yhteyttä

Havaitsin sivulla virheen, bugin tai muun häiriön.

Ilmoita siitä meille ylläpitoon: Ota yhteyttä

Haluan poistaa tunnukseni.

Jos olet jo luonut Alma-tunnuksen, voit pyytää tunnuksen poiston Alma-tunnuksen itsepalvelusta. Löydät poistopyynnön Tietopyynnöt-välilehdeltä.

Jos et ole luonut Alma-tunnusta, ota yhteys ylläpitoonOta yhteyttä

Huomioithan, että tunnusten poiston yhteydessä poistamme myös tunnuksen luoman sisällön (kirjoitukset ja kommentit) blogipalvelusta. 

Googlasin itseni ja sivuiltanne löytyy minusta tietoa tai kuva tai profiili. Haluan sen pois. Mitä teen?

Vanhassa Uudessa Suomessa uutisten ja blogien kommentointiin kirjautuminen on luonut tunnuksen palveluun. Ota yhteys ylläpitoon ja muista linkata kyseinen poistoon haluttava sisältö: Ota yhteyttä

Emme poista tai muuta toimituksemme luomaa sisältöä (esim. uutiset tai muut toimituksen kirjoitukset) ilman pätevää syytä. Uutisiin yms. liittyvissä asioissa ota yhteys toimitukseen: US.toimitus (ät) almamedia.fi

Miten saan yhteyden blogien ylläpitoon?

Tämän lomakkeen kautta: Ota yhteyttä