Kirjaudu blogeihin

Tiedote

Eurovaalit: Katso tulokset tästä

UKK – Usein kysytyt kysymykset

Täältä löydät vastauksia mahdollisiin ongelmatilanteisiin ja muihin palveluumme liittyviin asioihin. Jahka päädyt olemaan yhteydessä ylläpitoomme, yritä kuvailla ongelmasi mahdollisimman tarkkaan.

Miten kirjaudun palveluun?

Kirjaudu sisään Alma-tunnuksellasi. Jos sinulla ei ole Alma-tunnusta, voi luoda sen kirjautumissivun kautta. Jos sinulla on vanha blogi sivuillamme, joka on luotu ennen Alma-tunnusten käyttöönottoa, pääset takaisin blogiisi kun luot blogin tiedoissa olleen sähköpostin nimiin uuden Alma-tunnuksen ja kirjaudut sillä palveluun.

Ensimmäinen kirjautumiskerta luo sinulle blogiprofiilin Uuden Suomen blogeihin. Tämä profiili tarvitsee vielä kirjoitusoikeudet, ennen kuin voit julkaista sillä blogeja ja kommentoida.

Miten saan kirjoitusoikeudet?

Kirjaudu sisään ja hae kirjoitusoikeuksia tällä lomakkeella: Kirjoitusoikeushakemus

Miten perustan blogin?

Katso tästä ohjeet: Perusta blogi Uuteen Suomeen

Miten julkaisen blogikirjoituksen?

Katso ohjeet täältä: Ohjeet ja säännöt

Luo uusi kirjoitus Puheenvuoroon klikkaamalla tästä

Luo uusi kirjoitus Vapaavuoroon klikkaamalla tästä

En tiedä mihin sähköpostiosoitteeseen vanha Uuden Suomen blogini oli liitetty.

Ota yhteys ylläpitoonOta yhteyttä

Loin tunnuksen ja olen kirjautuneena sisään, mutta en pääse blogiini / saan ilmoituksen ”Käy ensin vahvistamassa tunnus”

Sähköpostiisi on lähetetty tunnuksen vahvistamislinkki, jota täytyy klikata, jotta tunnus alkaa toimia sivustolla. Jos et ole saanut viestiä, tarkista sähköpostisi roskapostikansio.

Facebookin tai Googlen kautta kirjautuminen ei onnistu.

Salasana ja sähköpostiosoite ovat samat kuin kyseiseen some-palveluun kirjautuessasi.

Yritin uusia Alma-tunnukseni salasanan, mutta uusimislinkkiä ei tullut sähköpostiini. 

Salasanan uusimissähköpostit voivat suodattua sähköpostikansiossasi roskapostien puolelle. Tarkista sieltä ensin ja ota tarvittaessa yhteys ylläpitoon: Ota yhteyttä

Minulla on jo Alma-tunnus, mutta kun kirjaudun sillä sisään en pääse blogiini/profiilini.

Alma-tunnukseesi liitetty sähköpostiosoite on eri, kuin vanhaan US-käyttäjätunnukseesi liitetty sähköpostiosoite. Luo uusi Alma-tunnus käyttäen vanhan US-käyttäjätunnuksen sähköpostiosoitetta.

Saan viestin ”Alma-tunnuksen käyttö edellyttää tunnuksen vahvistamista sähköpostiisi lähetetystä linkistä.”

Alma-tunnus pitää vahvistaa sähköpostiisi lähetetystä linkistä. Jos viesti ei ole saapunut perille, tarkista ensin roskapostikansio. Uuden vahvistusviestin saa tilattua sivustolta notifikaation yhteydessä olevasta ”Jos et ole saanut linkkiä tai se ei toimi, pyydä uusi tästä” -kohdasta.

En pääse kirjautumaan Facebokin avulla, saan ilmoituksen “Sähköposti on pakollinen tieto. Voit käyttää Facebook-kirjautumista vain sallimalla sähköpostin käyttämisen.”

Et ole sallinut Facebookin luvituskohdassa, että sähköpostiosoitettasi saa käyttää ja Alma-tunnuksen luominen on siksi keskeytynyt. Jos haluat muuttaa tätä valintaasi, mene Facebookissa kohtaan Asetukset-> Sovellukset ja sivustot ->valitse kohta Alma-tunnus ja poista se kokonaan käytöstä. Mene sen jälkeen Uuden Suomen sivustolle, suorita Facebook-kirjautuminen uudestaan ja salli luvituskohdassa sähköpostin käyttäminen.

Mikä ihmeen Alma-tunnus?

Alma tunnus on Alma-konsernin yleinen käyttäjätunnus, jolla pääset mukaan moneen eri kommentti- ja keskusteluosioon. Uuden Suomen uudistuksen yhteydessä sivun aiempien tunnusten käyttö vaihtuu Alma-tunnuksella kirjautumiseen. Lue lisää Alma-tunnuksesta: Lue lisää

En halua luoda Alma-tunnusta.

Kaikki Uuden Suomen kirjautunut käyttö ja digitilaaminen edellyttää Alma-tunnuksen luomista ja käyttöä. Lue lisää Alma-tunnuksen hyödyistä ja tarkoituksesta: Lue lisää

Miten päivitän Alma-tunnukseni salasanan?

Salasanan voi uusia tämän linkin kautta: Päivitä salasana

Kirjoitukseni tai kommenttini on kadonnut sivuilta?

Ylläpito on piilottanut sisällön moderoitavaksi. Tämän oheen kommenttisi voi olla piilossa, jos blogin kirjoittaja on piilottanut sen odottamaan ylläpidon tarkistusta. WordPress-hallintasivusi kommentit-osiosta näet omat kommenttisi ja jos kommenttisi on punaisena, on se piilossa odottamassa tarkistusta. Jos sisältö on asiatonta, saat sen poiston yhteydessä varoitusviestin sähköpostiisi. Sisällön palauttamisesta ei tule erillistä ilmoitusta. Moderaattorit voivat poistaa lievästi asiattomia kommentteja ilman ilmoitusta. 

Minulla olikin vanhan Uuden Suomen puolella eri tunnus tai tunnuksen sähköposti ja nyt ei kirjautuminen onnistu. Mitä teen?

Ota yhteys ylläpitoonOta yhteyttä

Olen luonut Alma-tunnuksen, mutta en pääse julkaisemaan/kommentoimaan blogia. Mistä on kyse?

Tunnuksellasi ei ole kirjoitusoikeuksia, joten luoma sisältösi jää piiloon kunnes olet saanut oikeudet. Hae kirjoitusoikeudet täältä: Kirjoitusoikeushakemus

Jos sinulla pitäisi olla jo kirjoitusoikeudet ja sisältösi ei silti tule julki, ota yhteys ylläpitoonOta yhteyttä

Mistä tiedän, onko minulla kirjoitusoikeudet?

Saat kirjoitusoikeushakemuksen hyväksymisestä ilmoituksen sähköpostiisi. Jos kirjoitusoikeushakemuksen sivulla on lomake auki, sinua ei ole vielä kirjoitusoikeuksia.

Miten poistan tai muokkaan kommenttiani?

Omia kommentteja voi nyt muokata ja poistaa. Kommenttia pääset muokkaamaan sen ohessa olevaa Muokkaakohtaa klikkaamalla. Kommentin poisto tapahtuu samaiselta muokkaussivulta Siirrä roskakoriin -kohtaa painamalla. 

Miten muokkaan blogini profiilitietoja?

Omaa profiilia pääset muokkaamaan hallintasivun profiili-kohdasta tai klikkaamalla nimeäsi hallintapalkin oikeasta yläkulmasta. Muistathan, että tunnistettuna käyttäjänä, sinun on esiinnyttävä palvelussa omalla nimellä ja tunnistettavalla kuvalla sinusta.

Klikkaa tästä profiilin muokkaussivulle

Blogiprofiilini tietojen päivitys ei onnistu tai en pääse muuttamaan joitain tietoja, mitä teen?

Ota yhteys ylläpitoonOta yhteyttä

Miten hallinnoin Alma-tunnukseni tietoja?

Alma-tunnuksen tietoja hallitaan Alma-tunnuksen itsepalvelusivuilta.

Miten saan blogissa olevan kuvan näkymään isompana?

Kuvan saa aukemaan isona, kun vaihdat blogieditorissa blogitekstiin lisätyn kuvan asetuksista Linkin kohde -kohtaan Mediatiedosto-vaihtoehdon.

Miten voin muuttaa blogini nettiosoitetta?

Ota yhteys ylläpitoonOta yhteyttä

Olen kansanedustaja/Euroopan parlamentin jäsen/kunnanvaltuutettu/aluevaltuutettu, kuinka saan merkinnän tästä näkymään profiilissani?

Ilmoita päivitettävä tieto ylläpidolleOta yhteyttä

Kirjauduin sisään, mutta en näe WordPress-hallintapalkkia tai -näkymää.

Tunnuksellasi ei ole kirjoitusoikeuksia. Täytä lomake: Kirjoitusoikeushakemus

Jos sinulla on jo kirjoitusoikeudet, päivitä verkkosivu ja ota yhteys ylläpitoon jo hallintapalkki ei tule näkyviin:

En pääse käyttämään palvelua, olenko bannattu?

Kirjoitusoikeuksien poistosta saat ilmoituksen sähköpostiisi ja näet tiedon tästä, kun yrität kirjautua sisään palveluumme. Ota yhteys ylläpitoon, jos sinua ei ole bannattu, mutta et pääse silti käyttämään palveluamme.

Miten muokkaan jo julkaistua kirjoitusta?

Pääset muokkaamaan jo julkaistua blogikirjoitusta menemällä kyseisen kirjoituksen sivulle ja valitsemalla sivun yläpalkista Muokkaa artikkelia -kohdan. Muokkaamaan pääset myös hallintanäkymän Kaikki artikkelit -kohdasta, jossa voit valita tekstin oheen ilmestyvän Muokkaa-painikkeen.

Näistä pääset takaisin kirjotuksen tekstieditoriin. Tallenna muokkaus painamalla editorin Päivitä-näppäintä.

Miten poistan kirjoituksen?

Mene kirjotuksen tekstieditoriin ja valitse Siirrä roskakoriin -kohta. Voit myös siirtää kirjoituksen roskakoriin hallintanäkymän Kaikki artikkelit -sivulta. Roskakorissa kirjoitus on piilotettuna. Kun haluat poistaa sen pysyvästi, siirry Kaikki artikkelit -sivulla roskakoriisi ja poista se sieltä.

Maksaako Uuden Suomen blogipalveluun kirjautuminen tai käyttö?

Ei, blogipalvelumme käyttö on ilmaista.

Maksaako Uusi Suomi bloggaajilleen. 

Tarjoamme käyttäjille ilmaisen alustan, mutta emme maksa kirjoittamisesta bloggaajille.

Miksi kuvaton, epämääräinen, feikiltä tai trollilta vaikuttava tunnus on saanut kommentoida?

Ilmoita näiden tunnusten luomat kommentit ylläpidolle kommentin ohessa olevan ilmoita asiaton sisältö -painikkeen kautta. 

Mitkä ovat keskustelun säännöt?

Uuden Suomen keskustelujen säännöt näet ohjesivulta: Ohjeet ja säännöt

Miten kirjaudun ulos?

Sivuston mustan yläpalkin oikean ylälaidan ikonista löydät kirjaudu ulos -vaihtoehdon.

Miten poistan Olen ehdolla… -merkinnän profiilistani?

Siirry profiilisi muokkaussivulle ja klikkaa pallukka ehdokkuusvaihtoehdon kohdalta tyhjäksi. Tallenna muutos sivun alalaidan sinisellä päivitä-näppäimellä.

Minulla on hyvä idea sivun kehittämiseksi.

Lähetä se meille: Ota yhteyttä

Havaitsin sivulla virheen, bugin tai muun häiriön.

Ilmoita siitä meille ylläpitoon: Ota yhteyttä

Haluan poistaa tunnukseni.

Jos olet jo luonut Alma-tunnuksen, voit pyytää tunnuksen poiston Alma-tunnuksen itsepalvelusta. Löydät poistopyynnön Tietopyynnöt-välilehdeltä.

Jos et ole luonut Alma-tunnusta, ota yhteys ylläpitoonOta yhteyttä

Huomioithan, että tunnusten poiston yhteydessä poistamme myös tunnuksen luoman sisällön (kirjoitukset ja kommentit) blogipalvelusta. 

Googlasin itseni ja sivuiltanne löytyy minusta tietoa tai kuva tai profiili. Haluan sen pois. Mitä teen?

Vanhassa Uudessa Suomessa uutisten ja blogien kommentointiin kirjautuminen on luonut tunnuksen palveluun. Ota yhteys ylläpitoon ja muista linkata kyseinen poistoon haluttava sisältö: Ota yhteyttä

Emme poista tai muuta toimituksemme luomaa sisältöä (esim. uutiset tai muut toimituksen kirjoitukset) ilman pätevää syytä. Uutisiin yms. liittyvissä asioissa ota yhteys toimitukseen: US.toimitus (ät) almamedia.fi

Miten saan yhteyden blogien ylläpitoon?

Tämän lomakkeen kautta: Ota yhteyttä